vårvärme

Tiden på året när jag vaknar av morgonsolen har börjat och det är så skönt att vakna av ljus. Temperaturen tillät mig till och med att äta den första frukosten ute på altanen för i år och det är så himla härligt. Några timmar efter frukosten tog jag min första joggingrunda för året och kom i mål med lite klarare huvud. Det är ganska mycket som försigår inom mig nu och jag känner att det är viktigt för mig att få koppla bort men även att få släppa på spärrarna och tillåta mig själv att känna utan att döma, att ge mig själv den tiden och tillåtelsen. För jag märker ju att det är så viktigt, viktigt för en känsloperson som mig. 
 
Annars har jag försökt njuta så mycket som möjligt av värmen idag. Suttit på altanen och handlat grönsaker med mamma som sedan blev till en god sallad med couscous och kyckling, som även den såklart åts utomhus. Förresten, couscous-sallad är så himla gott och lättlagat! Kan tänka mig att det kommer passa hur bra som helst till grillat i sommar! Det är bara att göra en vanlig sallad på saker du har hemma (vi använde oss av vanlig sallad, majs, gurka, tomat, äpple och lite stekt kyckling som vi hade över) och sedan blanda ner färdigkokt couscous i det. Vi gjorde även en dressing på creamfraiche och krydda och hade rostade bröd till, så himla gott! Tipstips! 
 
Imorgon väntas ett litet äventyr och det ger mig vardagspirr.
 

en måndag

bilder från en annan lite soligare dag
 
HejIdag steg jag upp relativt tidigt för att spendera dagen i närmsta stad med min mamma och syster. Det börjades med några ärenden och sedan testades det skor (ingen lycka på den punkten tyvärr) och handlades lite mat. Blir alltid lika upprymd av att komma in i stora livsmedelsbutiker, så stort utbud! Kan gå runt hur länge som helst och bara kolla medan jag önskar jag hade lyxen att ha en sån butik närmre mig. Väl hemma igen lagade mamma och jag en vegitarisk indisk rätt som tyvärr inte blev så lyckad men påtal om vegitariskt så är det ett av mina mål just nu, att testa mer vegitariskt, nämare fem rätter har jag satt upp som mål att laga. Jag har redan testat nummer ett och två, pasta med morot och mandelsås och hamburgare på svarta bönor och tankarna för resterande rätter svävar mot falafel, vårrullar (blev inspirerad av flora), vegitarisk lasagne eller ytterligare en pastarätt med kanske svampsås den här gången. Möjligheterna är oändliga och jag gillar det! 
 
 
Andra mål jag har just nu:
∙ testa nya frukostar
∙ ta den första joggingrundan
∙ uppskatta vardagen lite mer
∙ testa baka wienerbröd eller en kanellängd

han

Jag hade hittat han. Han som fick mig att känna mig så lätt inombords, han som allt kändes så rätt och självklart med. Men igår, efter nästan tio månader med distans, tog det slut. Inte för att känslorna inte finns där utan för att det tär så mycket på en. Och det kanske var bäst så men det gör så fruktansvärt ont att förlora han. Han som jag är så kär i, han jag vill vara med. 
Upp