en liten nyckelpiga

När jag sa till mamma att jag hade hittat en liten nyckelpiga i hennes rosenbuskar svarade hon med entusiasmen i rösten
"åh, ifall du hittar fler, placera alla där, de tar bort bladlössen!" 
 

plantering

Igår gjorde jag något jag tycker är väldigt rofyllt och kul, jag planterade! Citronplantorna som syntes i förra inlägget har levt i samma kruka och jag kände det var dags att plantera om dem så att de får vars en kruka och inte tar näring från varandra. Blev så glad när jag såg att de hade utvecklat ett så stort rotsystem! Jag planterade även paprikafrön från en sån där "avlång" paprika som ser ut som en stor chili som vi hade ätit kvällen innan. Har läst att vissa lyckas få paprikor på hemma-planterade paprikaplantor och hur häftigt är inte det? Jag satte tre små frön i varje kruka så vem vet, jag kanske har tolv paprikaplantor snart!

smoothiebowl

Jag måste bara berätta om en frukost jag hade för några veckor sedan - smoothiebowl! Ni har säkert sett det lite här och var på sociala medier och det är förståeligt för det är så gott! I min familj har vi i flera år mixat och druckit ganska flitigt med smoothies och det är så konstigt egentligen, att äta samma sak fast med sked kan göra så stor skillnad. 
 
I den här, om jag inte minns fel, hade jag blåbär, hallon, en halv banan, lite yoghurt samt lite juice. Det är egentligen bara att ta lite av vad en har hemma och tycker om och mixa ihop! Det enda en ska tänka på, jämfört när en gör en vanlig smoothie, är väl att ta lite mindre vätska så att den blir lite tjockare. Toppa sedan med frukt, bär, nötter, frön eller kanske müsli och njut!
 
Måste även passa på att visa upp mina två små citronplantor som har börjat växa till sig, så fina!
 
Upp