göteborg

Det har blivit december och kallare ute och vad passar inte bättre då än en tillbakablick till mitten av augusti från när jag och mamma var i Göteborg i två dagar? Vi hade tyvärr väldigt otur med vädret och lyckades pricka in två regniga dagar men när vi anlände var det uppehåll så vi passade på att promenera runt lite och kolla på alla fina rosor och träd/växter i trädgårdsföreningens park och rosenträdgård. 
 
Det fanns så otroligt många olika sorters fina rosor, det var den ena efter den andra i långa rabatter och efter lite letande hittade vi tillslut rosen med samma namn som min mamma, såklart var det den största av dom alla. 
 
Tyckte om det här trädets blad så himlahimla mycket! Ginkgo biloba fick jag sedan reda på att trädet hette och att det är ett heligt träd som kan bli över tusen år gammalt, så himla imponerande!
 
Sedan lämnade vi rosorna bakom oss för att besöka Palmhuset som är ett stort växthus med olika tropiska avdelningar, ett stopp som jag verkligen hade sett fram emot (och jag blev inte besviken).
 
Det var som att komma in i en helt annan värld men innan jag ens hade kommit in fastnade jag får några detaljer. Tycker kudden och detta handtaget var så himla fint.
 
Man kunde gå upp till en liten platå på vardera sida i det höga "mittenrummet" och därifrån kunde man speja ut över den lilla djungeln. På platån på andra sidan fanns det bord och stolar om man ville sätta sig för att ta det lite lugnt.
 
I ett rum stod en korkek och det var rätt häftigt att se korken i dess naturliga form och dessutom att känna på den mjuka stammen. / Så himla fin, min mamma.
 
Det var så himla mycket att titta på och bara så himlahimla häftig/fin/lugn/wow-ig miljö och jag kan verkligen rekommendera er alla att besöka Palmhuset om ni har vägarna förbi!
När vi kände oss klara i Palmhuset lämnade vi den tropiska värmen och gick ut i den kalla svenska sommaren. Vi gick runt ganska mycket, bland annat gick vi upp för de eviga trapporna upp till Skansen Kronan där man kunde se ut över hustaken. 
 
Kameran fick sedan ligga i väskan restan av vår lilla tripp eftersom det regnade så mycket men när vi besökte den här söta innegården med en blomsterbutik i kunde jag inte motstå att ta upp den ändå. 
 
Innan vi for hem till Smålands skogar igen gick vi igenom Saluhallen och därifrån fick vi med oss väldigt gott (och fint) bröd som vi njöt av sen när vi kom hem. 
 
Det får avsluta tillbakablicken av en regnig men fin liten minisemester.
 
Upp