Gdansk

Nionde augusti satte sig jag och min syster oss på planet för att cirka en timme senare landa i Polen för att spendera en weekend i Gdansk. Efter att vi hade checkat in på hotellet gick vi ner till stadskärnan och arkitekturen, wowowow, så fint! Sådan fröjd att gå omkring i områden och städer som ser ut såhär, blir så glad inombords.
 
Jag må älska hotellfrukost men att få leta upp egna frukostställen och sitta på en uteservering och välja ut det man är sugen på är verkligen inte helt fel heller. Jag menar, bagel med färskost, avokado och ägg med en sidosallad eller varma crossianter med sylt och så lite milkshake på det, mm..!
 
Andra dagen valde vi att besöka Mariakyrkan, som förövrigt anses vara världens största tegelkyrka, för att ta oss upp till utsiktstornet och få se Gdansk från ovan. Inne i kyrkan var det högt i tak och jag tyckte valven var så mäktiga och framförallt fina. I taket var det guldstjärnor utplacerade och min syster läste att man kunde köpa en sådan för att sedan få den utplacerade, kanske som minne eller för att hedra någon.
 
I övrigt gick vi mest omkring, kollade på husfasader och åt en massa god mat.
 
Tänk att ibland är allt man behöver en weekend med en person som man tycker väldigt mycket om. <3
 
Upp